Bodemscan

Bodemscan

De bodem is op geen enkele plek hetzelfde. De grond kan op verschillende delen van een perceel een andere samenstelling hebben. Wanneer de grond dus wordt behandeld alsof dit over hetzelfde is haalt u als agrariër niet het optimale rendement uit uw perceel.

Plaatsspecifieke behandeling van de bodem

Deze variatie in de bodem kan met moderne technologie heel nauwkeurig in kaart worden gebracht. Koonstra doet dit door middel van de Veris Bodemscan. Het scannen van de bodem en het plaatsspecifiek behandelen van uw perceel kan het rendement van uw teelten aanzienlijk verhogen. Een aantal voorbeelden van bodemeigenschappen die (binnen één werkgang) in kaart kunnen worden gebracht met de bodemscan van Koonstra zijn:

  • Zuurgraad (pH)
  • Organische stof %
  • Geleidbaarheid (EC) 0-31 cm. en 0-91 cm.
  • Hoogte

 Op basis van deze informatie worden dan taakkaarten gemaakt. Deze digitale kaarten kunnen vervolgens gebruikt worden om de grond plaatsspecifiek te bewerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het;

Dit is de periode om gebruik te maken van de bodemscan. Deze scan kan dan namelijk in het voorjaar gebruikt worden voor een optimale bemesting.

Wilt u meer informatie over het maken van een bodemscan? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand nummer, of via het Contactformulier op de Contactpagina.

 0523 - 65 65 84

Meer informatie over de bodemscan
kuhn cci skaerme 0  

Koonstra bodemscannen


Contactgegevens

Loonbedrijf Koonstra
Koloniedijk 1
7739 PA Vinkenbuurt

+31 (0) 523 656 584
info@koonstra.eu

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Onze locatie