Gladheidbestrijding

Gladheidsbestrijding

Wanneer rond oktober / november de winter weer voor de deur staat zijn wij inzetbaar om de wegen goed begaanbaar te houden. Gladheidsbestrijding doen wij door middel van sneeuwschuiven en door het strooien van zout.

Onze sneeuwschuiven

gladheidbestrijding Met de sneeuwschuiven die u hieronder op de foto's kunt bekijken kunnen wij het wegdek sneeuwvrij maken. In korte tijd kunnen er met het materiaal grote hoeveelheden sneeuw verplaatst worden. Sneeuwschuiven doen wij voor zowel de openbare wegen, privéwegen, particuliere terreinen en bedrijfsterreinen.

De moderne sneeuwschuif die wij voor onze tractoren monteren worden hydraulisch bediend. De schuif bestaat uit twee delen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Op deze manier kan er worden adequaat geanticipeerd worden op de situatie. Sneeuwschuiven is het eerste deel als het gaat om gladheidsbestrijding.

Wij doen aan gladheidsbestrijding op:

  • Pleinen
  • Wegen
  • Industrieterreinen
  • Parkeerplaatsen

 Voor meer informatie over onze diensten met betrekking tot zout strooien en/ of sneeuwschuiven kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Dit kan via het telefoonnummer: 0523-656584

Of via het contactformulier op onze contactpagina.


Zoutstrooien om gladheid te bestrijden

Om de wegen efficiënt sneeuwvrij en veilig te maken strooien wij ook zout. Wanneer het overtollige sneeuw van de rijbaan is verwijdert is de weg nog wel steeds erg glad. De laag ijs onder de sneeuw, die direct op het wegdek ligt is gedeeltelijk of compleet bevroren. Het strooizout zorgt dat het vriespunt van het water op de weg verlaagt wordt. Het zout mengt zich met de ijslaag (of de sneeuw) en vormt dan pekel. Dit pekel zal door het lagere vriespunt minder snel bevriezen en daardoor de wegen beter begaanbaar houden.

  • Perrons
  • Rondom stations
  • Buitenwegen 

Wanneer zoutstrooien

Voor, tijdens of na het slechte weer kan er gestrooid worden. Voor verschillende momenten zijn er verschillende redenen om te beginnen met strooien. Wij zijn voor alle drie momenten inzetbaar.

Preventief strooien

Wanneer de weersverwachtingen slecht zijn kan er nog voordat het slechte weer begint gestrooid worden. Rijkswaterstaat meet ook de temperatuur van de wegen. Als deze onder 0 is en er kans op vochtigheid bestaat kan er worden gekozen voor preventief strooien. Op deze manier kunnen ongelukken voorkomen worden. In het geval dat de neerslag meevalt kan het preventief zoutstrooien al genoeg zijn. Op deze manier kunnen ijzel en sneeuw weinig kans om zich te hechten aan het wegdek.

Curatief zoutstrooien

Om het wegdek begaanbaar te houden wordt er ook tijdens neerslag van ijzel of sneeuw gestrooid. Dit gebeurd meestal wanneer de neerslag langere tijd aanhoudt. Het kan namelijk ook voorkomen dat er genoeg pekel ligt door preventief strooien. Het heeft dan geen zin om verder te strooien.

Gladheidsbestrijding door repressief strooien

Om het strooizout zijn werk goed te laten doen is het belangrijk dat er genoeg verkeer rijd om het zout goed tot pekel te vermengen. Wanneer er tijdens de piek van het slechte weer minder verkeer is kan er na de tijd ook nog repressief gestrooid worden.

Deze sneeuwschuif kan in verschillende posities versteld worden.Met deze zoutstrooier kunnen wij zowel preventief als correctief zoutstrooien. Al of niet in combinatie met
sneeuwschuiven. Inclusief het leveren van strooizout.
zoutstrooien zoutstrooien

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend met ons contact op.


 


Interesse?


Koloniedijk 1

7739 PA  Vinkenbuurt
0523-656584

Contactgegevens

Loonbedrijf Koonstra
Koloniedijk 1
7739 PA Vinkenbuurt

+31 (0) 523 656 584
info@koonstra.eu

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Onze locatie