Afdekmiddel

Afdekmiddel

Landbouwplastic, onderfolie, recyclingbags, beschermkleden, wandfolie, easytube, easylock, zandslurven, plakplastic.

Mais en graskuilen bevatten het basisrantsoen voor u dieren. Omdat u gaat voor de laagste inkuilverliezen, de beste opname en de beste smaak is folie belangrijk. Wij Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf Koonstra beschikken over een assortiment aan artikelen. De producten die wij o.a. kunnen leveren zijn:

 • - Landbouwfolie -/ afdekmiddel, landbouwplastic
  - Onderfolie
  - Recyclingbag voor stretchfolie
  - Beschermkleden
  - Wandfolie
  - Easytube
  - Easylock
  - Zandslurven
 • - Plakplastic


Landbouwfolie-/ afdekmiddel megaleen zwart

Onze megaleen landbouwfolie bestaat uit 3 lagen (coëxtrusie).  Megaleen heeft een grote treksterkte en is UV bestendig zodat het plastic lang soepel blijft en dus makkelijk is om mee te werken.

landbouwplastic1 landbouwplastic2

Landbouwfolie-/ afdekmiddel, landbouwplastic megaleen zwarttabel folie

Onderfolie

Onderfolie is een dunne transparante folie, welke direct na het aanrijden van de silage op de bult wordt gelegd. De onderfolie zorgt voor een vacuüm tussen de silage en de afdekfolie waardoor het zuurstofgehalte in de toplaag sterk wordt verlaagd. Hierdoor beperkt u broei in de toplaag van uw kuilbult tot een minimum.

onderfolietabel onderfolie

Wandfolie

Wandfolie plastic is een product dat gebruikt kan worden aan de zijkant van een sleufsilo en over de onderfolie. Het is een goede maatregel om te voorkomen dat regen en smeltende sneeuw langs de zijkant in de kuil terechtkomt.

wandfolietabel wandfolie

Beschermkleden

MEGANYL beschermkleden voor een bescherming tegen vogel- en wildschade. Kuilbeschermkleed Meganyl is gemaakt van een P.E. monofiel weefsel. Het heeft een sterke fijnmazige structuur met zware stiksels en is ongevoelig voor wind. De kleden zijn om de meter voorzien van groene bevestigingslussen.

beschermkledentabel beschermkleden

Easytube

De EasyTube is een te vullen waterslurf, van doorsnee 20 cm, die zorgt voor veel druk op de silage. De EasyTube kan op maat geleverd worden en is de oplossing om broei te beperken met name aan de zijkant van de sleufsilo.

Easylock

EasyLock® is een band gemaakt van Bisonyl. Dit is een sterke, slijtvaste pvc soort met bewapening van kunststof draden, ook gebruikt als vrachtwagendoek. Waarmee de afdekking vastgezet kan worden.

Voor rijkuilen zijn er banden van 40 cm breed. Je vouwt de band aan het eind van de kuil dubbel, waarna je gewicht in de lus legt.

Voor sleufsilo's gebruik je de 30 cm brede banden die je met een spanband en ratel vast trekt op de kuil. De brede banden moeten de druk op de kuil verspreiden.     

easylock   tabel easylock

Zandslurven met handgreep

Om de afdekking van uw kuil goed vast te zetten kunt u gebruik maken van ballastzakken.

tabel zandslurf

Plakplastic

Voor eventuele reparaties van uw folie bieden wij reparatie plakplastic.

Stretchfolieafvoer

Recyclingbag t.b.v. stretchfolieafvoer.

strechfolieafvoer 


Contactgegevens

Loonbedrijf Koonstra
Koloniedijk 1
7739 PA Vinkenbuurt

+31 (0) 523 656 584
info@koonstra.eu

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Certificaten

Onze locatie